Als je maar genoeg YouTube-video’s kijkt kun je uiteindelijk zelf op de oprit van je schoonmoeder met een nagelknipper en een rolmaat een V12 in een Citroën Berlingo bouwen. Een videootje vinden over hoe je netjes je eigen velgen spuit, moet dus niet zo lastig zijn om te vinden. Een beetje online huiswerk was voor deze onhandige doe-het-zelver in ieder geval raadzaam geweest.

CS Automotive uit de Amerikaanse staat Tennessee deelt het verhaal van een bijzonder pechgeval. De eigenaar van een Nissan wilde zijn velgen zwart spuiten, maar had geen zin om de wielen te demonteren. Uit de losse pols, zonder ook maar iets af te plakken, spoot de eigenaar de velgen zwart, maar nam zo ook de remschijven en remklauwen mee. De naafdopjes zijn blijkbaar wel even losgehaald.

Je ziet al aan de druipers en het craquelé dat het een gehaast klusje was. De slordige afwerking is nog wel het kleinste probleem. Toen de eigenaar een stuk ging rijden, werd de verf op de remschijf heet en bleven de remblokken plakken aan het metaal. De auto kwam hierdoor zelfs niet meer weg bij het stoplicht, zo schrijft de garage.

Alles moet vervangen worden

Hoe erg het vastzat? Toen de auto weggesleept werd, kwam het wiel wel in beweging, maar een deel van het remblokje bleef aan de schijf zitten. De verfverbinding was dus sterker dan het remblokje, blijkbaar. Hierdoor moesten zowel de remschijven als de remblokken vervangen worden op alle hoeken. Zo kun je met een spuitbusje zwart van tien euro een hoop schade aanrichten.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie