Ooit weleens gehoord van een ‘doorwaadbare plaats Focus’? Dan heb je een artikel gelezen dat vanuit het Engels linea recta door Google Translate is getrokken. Een ford is in het Engels een ondiep riviertje dat over een weg ligt, waar je met gepaste snelheid kunt oversteken. De rivier in Rufford Ford is echter dieper dan wenselijk en de rivier claimt veel automotoren. De politie gooit de weg daarom dicht.

Zoveel auto’s liepen in de soep door de rivier, dat de oversteekplaats een sensatie is geworden. YouTube staat vol met video’s van overmoedige bestuurders die hun auto vakkundig de vernieling in helpen. Uiteraard met aanmoediging van ramptoeristen die langs de weg staan te kijken. Online kijken miljoenen mensen mee naar compilaties.

De politie in Rufford Ford kan het niet meer aan

Veel auto’s halen het tot de overkant van de rivier, maar stranden daarna. Maar ook veel bestuurders komen halverwege tot stilstand. Het gebeurde regelmatig dat de brandweer of de politie naar het beruchte plekje moest komen om bestuurders te redden. Samen met de enorme toestroom mensen, wordt het de lokale hulpdiensten te veel, zo meldt The Mirror.

Uit veiligheidsoverwegingen en de druk op de brandweer en politie is de weg daarom nu voor voorlopig afgesloten. Het zou zomaar voor altijd kunnen zijn. Volgens The Mirror is de oversteekplaats al meer dan 1.000 jaar in gebruik, maar moet nu dus dicht omdat het een internetsensatie is geworden. Gelukkig hebben we de beelden nog, die zie je hieronder.

Reacties

 • Willem heeft op 17 mei 2023 geschreven:

  Het Engelse ford, het Nederlandse voorde, vorden, voort, trecht,dracht,tricht, het Duitse Furt etc. hebben dezelfde oorsprong, en ook verwant aan het noorse fjord: een plaats waar je al dan niet lopend door het water de oversteek kunt maken. Dit is dus een heel plaatselijke ford, in Coevorden konden de koeien erdoor, en in Noorwegen kruist het water de bergen.

  Allemaal meer met elkaar verwant dan je denkt.

  Reageer
 • Big mo heeft op 11 januari 2023 geschreven:

  Hmm, 1000 jaar in gebruik, en geen ene burgemeester is niet op het plan gekomen om er een brug te laten bouwen daar ??!!. Schande !.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear