Zoals dat gaat wanneer er een nieuwe technologie in het spel is, duurt het nog heel lang voor we de Chevrolet Volt/Opel Ampera eindelijk bij de dealer kunnen bestellen. We hebben het over eind 2011. Toch heeft Opel nu een foto van het eerste productie-prototype van de Ampera vrijgegeven, die zo te zien nauwelijks afwijkt van de conceptcar. Waarvoor hulde. Het plan is dat Opels elektrische-autobaas Gherardo Corsini zo’n 600 km van hun fabriek in Rüsselsheim naar de autoshow van Genève gaat rijden.

De Ampera komt 60 km ver op zijn lithium-ionaccu’s, waarna de kleine benzinemotor aanspringt om de boel bij te laden. Dat is meteen zijn enige functie; de aandrijving van de wielen gebeurt alleen via de elektromotor. De totale actieradius van de Ampera is 500 km.

Opdat we allemaal kunnen zien hoe goed de reis wel niet gaat en hoe praktisch de Ampera in het dagelijks leven is, houdt Opel tijdens de rit een blog bij. Ook via Twitter kun je de boel volgen. Op 28 februari is het zo ver, dus blijf nog even gespannen voor je laptop zitten.

Reacties