Nu de vijfdeurs Astra al een tijdje rondrijdt, gooit Opel de driedeurs los op de autoshow van Parijs. Natuurlijk niet als een 1.4’tje met wieldoppen, maar meteen in een superhete versie die er extreem gelikt uitziet.

Deze Astra GTC Paris heeft een 2,0-liter turbomotor met directe injectie, goed voor 290 pk. Om dat ook een beetje fatsoenlijk via de voorwielen op de weg te kunnen brengen, heeft de auto een sperdifferentieel – een echte, niet zo’n elektronische nepper. Ook heeft deze Astra een FlexRide instelbaar onderstel; dat is nooit weg. Schakelen doe je gewoon zelf met een zesbak, zonder tussenkomst van vijf robotkoppelingen.

Led’jes voor en achter, indrukwekkende spoilers, scherpe vouwen en de Liquid Metal Red-carrosseriekleur maken deze Astra GTC behoorlijk stoer. In het interieur vind je volgens Opel een hoop positief/negatief kleurgebruik. Dat wil zeggen, alles is zwart met een beetje rood, behalve die bestuurdersstoel; die is rood met een beetje zwart. Bovendien staat er een citaat op uit een roman van Richard Bach: ‘…and the speed was pure beauty’. Dus.

Wanneer verschijnt deze hyper-Astra op de weg? Dat weten we niet, want het is officieel nog een conceptcar. Maar het moet wel raar lopen als Opel ‘m niet wil gaan bouwen.

Reacties

Meer van TopGear