Opel heeft zojuist dit plaatje de wereld in gegooid. Een plaatje van een nieuwe productievariant van de Astra OPC, die in Genève wordt onthuld en in beperkte oplage gebouwd zal worden. Het wordt de allersnelste Astra ooit.

Ze noemen 'm de Astra OPC Extreme en het is niet het vriendelijk soort Astra waarmee je op zondagmiddag naar het tuincentrum rijdt; eerder eentje die dwars door het tuincentrum heen ploegt en de puinhopen vervolgens in brand zet. De ontwerpers en ingenieurs haalden hun inspiratie uit de 300 pk sterke auto's waarmee vorig jaar de Opel Astra OPC Cup werd verreden. Dat betekent een achterspoiler van het formaat parkbankje! Vier uitlaten! Brute velgen! En andere dingen waarachter uitroeptekens niet misstaan.

De OPC Extreme zal straatlegaal zijn, gestript van allerlei onnodige zware zaken, getooid met verschillende koolstofvezel onderdelen en voorzien van een rolkooi, racestoelen en zespuntsgordels. Het betere werk, dus. Over het vermogen zegt Opel nog niets, maar verwacht dat er een aardige bult bovenop de al niet misselijke 280 pk van de standaard OPC wordt geschept.

Zoals gezegd hebben de Cup-auto's 300 pk. Dat is serieus veel voor een voorwielaangedreven hatchback. We hebben er dan ook alle vertrouwen in dat deze angstaanjagende Extreme goed beslagen ten ijs zal komen. In maart weten we meer…

Reacties

Meer van TopGear