De vierdeurs Astra bestond al een tijdje – in andere werelddelen zijn ze gek op dit soort compacte sedans – maar vanaf nu is hij ook in Europa leverbaar. Deze mini-Insignia is de vierde variant van de Astra, waarmee het programma van dit model compleet is.

In eerste instantie zou je de Astra sedan niet de grootste kansen op onze markt toebedelen. In dit segment rijden wij immers traditioneel in hatchbacks en stationwagons. Echter, door de crisis en allerhande milieugeneuzel aangemoedigde algehele downsizing is inmiddels in volle gang. En als jij voorheen in een vierdeurs Mondeo, Passat of iets dergelijks reed en je nieuwe auto nu een treetje lager moet uitzoeken, wil je misschien wel weer zo’n klassiek gelijnde sedan. Hoppa, Opel heeft ‘m voor je. Geen gek idee. Vooral aangezien Volkswagen en Ford zo’n auto allang hadden, en daarmee succes boeken in groeimarkten als Rusland en Turkije.

De Astra sedan komt er met vijf motoren: drie benzines van 100 tot 180 pk en twee diesels van 110 en 130 pk. Hiervan vallen vreemd genoeg niet de slapste versies, maar de benzinemotor met 140 pk en de diesel met 130 pk in de populaire 20-procent-bijtellingscategorie. Vanaf volgend jaar komt er een nieuwe reeks schone en zuinige SIDI Ecotec-benzinemotoren beschikbaar.

Reacties

Meer van TopGear