Elk huisje heeft zijn kruisje, maar blijkbaar niet elke Opel. Je kijkt naar de Opel Crossland facelift, die voortaan niet meer als ‘Crossland X’ door het leven gaat. Naast de simpelere (en dus betere) naam verandert Opel de neus van de Crossland ingrijpend. De populaire crossover gaat nu door het leven met het zogenoemde Opel Vizor-front.

Wat de Vizor is? Dat kan Opel beter uitleggen: ‘Het nieuwe familiegezicht strekt zich in één vloeiende lijn uit en versterkt de visuele breedte van de auto. Het front bevat minder afzonderlijke onderdelen en decoratie die de focus op het strakke paneel met geïntegreerde koplampen verstoort.’ Een bredere grille, dus.

Achterop monteert Opel voor de Crossland facelift donkere achterlichten en een hoogglanszwarte achterklep. De (optionele) zilverkleurige accenten zijn nieuw en klanten mogen nu kiezen uit nieuwe wielontwerpen. Voor de liefhebbers zijn er extra ergonomische stoelen en is de achterbank verschuifbaar voor extra bagageruimte.

Motoren Opel Crossland facelift

Voor de benzinetapper zonder haast is er een 1,2-liter zonder turbo met 83 pk. Dit is de enige uitvoering met een handgeschakelde vijfbak. Dan zijn er twee 1.2 Turbo’s met 110 of 130 pk met een handbak met zes versnellingen. De 130-pk versie wil Opel ook leveren met een automaat.

Dieselaars mogen instappen bij een 1.5 met 110 pk of 120 pk. De krachtigste is gekoppeld aan een automaat, de andere heeft een handbak met zes versnellingen. Heel binnenkort kun je naar de dealer om je bestelling voor een Opel Crossland facelift te plaatsen. Begin volgend jaar begint de levering. De prijzen worden binnenkort bekendgemaakt.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie