Dat Opel een tijd geleden is opgeslokt door het Franse PSA is nu echt niet meer te missen. En nee, dit is geen flauw grapje over Franse bouwkwaliteit. De Opel Mokka (wit op de foto) en Opel Mokka-e (die andere, dus) zijn klaar voor hun introductie en krijgen vandaag hun prijsje. Technisch gezien zijn ze vrijwel identiek aan de DS 3 Crossback en de Peugeot 2008. Naast het uiterlijk onderscheiden de auto’s zich op twee vlakken: de prijzen én de naamstrategie.

Het duurde even, maar we hebben het onder de knie. Peugeot en Citroën doen het E’tje vóór de naam, Opel erachter, en DS noemt de elektrische auto’s E-Tense. De Opel moet de verstandig geprijsde optie van de vier zijn, en dat is in het geval van de Mokka zeker waar. De prijs van de elektrische Mokka-e is slechts 34.399 euro. De DS 3 E-Tense kost minimaal 43.290 euro en de Peugeot e-2008 kost 40.930 euro.

Wil je met 11 kW kunnen laden in plaats van 7,4 kW, dan moet je 1.000 euro meer betalen. De Mokka-e kan dankzij een 50-kWh batterij zo’n 324 kilometer op één lading rijden. De topsnelheid is 150 km/u en het vermogen is 136 pk. De benzineversie van de Mokka rij je al vanaf 26.299 euro. De productie kan elk moment van start en de eerste Mokka’s moeten begin volgend jaar op de weg verschijnen. Naast benzineversies en de elektrische Mokka-e komen er ook dieseluitvoeringen.

Gecharmeerd van de Opel Mokka en Mokka-e? Dan heb je geluk, want alle Opels gaan er straks ongeveer zo uitzien. ‘Volgens het nieuwe designkompas van Opel doorsnijden twee lijnen elkaar in het midden van het merklogo, de Opel Blitz. Daarmee wordt het Opel-embleem meer dan ooit het centrale stijlelement van nieuwe Opels’, aldus het merk over het ontwerp. De doorlopende lijn noemen ze de Vizor.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)