Maak kennis met de krachtigste Opel van dit moment: de Opel Grandland X Hybrid4 met 300 pk. Hoe snel de PHEV daarmee is? Dat verklapt het merk lekker niet en vermoedelijk vindt de doelgroep van Opel dat ook he-le-maal niet belangrijk. Wat Opel wel trots vertelt, is dat het gemiddelde verbruik slechts 2,2 liter per 100 kilometer is.

Wat maakt de Opel Grandland X Hybrid4 bijzonder?

De SUV is de eerste plug-in hybride van Opel ooit, zegt het merk zelf. De Opel Ampera (niet te verwarren met de Ampera-e) gebruikte een benzinemotor als range-extender en dat telt het merk liever niet als plug-in hybride. We vergeven het je als je dit de tweede PHEV van het merk noemt. Met de Opel Grandland X Hybrid4 geeft de autobouwer het startschot voor een massale elektrificatie. Tegen 2024 moet elk model van Opel een geëlektrificeerde variant hebben. Een volledig elektrische Opel Corsa is bijvoorbeeld ook onderweg om zijn nieuwe concerngenootje van Peugeot te vergezellen.

Opel Grandland X Hybrid4: de specificaties

Drie motoren zorgen voor de aandrijving van de nieuweling. Onderin doen twee elektromotoren met 109 pk het zware werk. Ze gebruiken stroom uit een 13,2-kWh batterij om alle wielen van aandrijving te voorzien. Een 1,6-liter benzinemotor met 200 pk staat het elektrospul bij. Je mag dit allemaal niet zomaar optellen: het systeemvermogen is daarmee 300 pk.
Volgens de WLTP-testcyclus rijdt de Opel Grandland X Hybrid4 op één lading tot wel 50 kilometer ver. Als je wilt, kun je Opel vragen een zwarte motorkap te monteren – iets dat de autobouwer vroeger weleens vaker deed op bijvoorbeeld de Manta. Net als bij veel elektrische auto’s kun je de Opel Grandland X Hybrid4 met slechts één pedaal bedienen. Zodra je het gaspedaal loslaat, remt de auto vanzelf op de elektromotoren af. De prijzen en andere data volgen binnenkort.

Reacties

 • Wilfred van Dijk heeft op 13 mei 2019 geschreven:

  Mooi concept, maar wordt volgens mij ook gelijk de duurste Grandland X. Aangezien hybride auto’s fiscaal geen voordeel bieden wordt het dus een (te) dure lease-auto. Ik houd het dus maar even bij mijn Grandland X 1.2 (maar ik zou deze best willen hebben)

  • Rvgulick heeft op 31 december 2020 geschreven:

   Je kan50km vergeten misschien berg af ik ry er mee hooguit 30km

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)