Niet al te lang geleden stond Opel nog bekend om zijn vadsige en inefficiënte modellen. Zelfs de vorige Insignia OPC kon zittend een blikje op zijn buik neerzetten. Tja, soms moet je goed op je snufferd gaan voordat je je realiseert dat het zo niet langer kan. Het noodlijdende Opel gooide het roer om en kwam met een rits lichtere, zuinigere en gewoon betere modellen. Dit is hun nieuwste: de Opel Insignia GSi.

Dus deze GSi is sneller dan zijn voorganger?

‘De nieuwe Opel Insignia GSi is op de Nordschleife van de Nürburgring duidelijk sneller dan de Insignia OPC van de vorige generatie’, benadrukt Volker Strycek, Opels directeur van de snelle-auto-afdeling. Niet gek: de nieuwe GSi weegt 160 kilo minder dan de oude OPC 2.8 V6 Turbo.

Wat brengt de nieuwe Opel Insignia GSi daarvoor mee?

De potente Insignia heeft 260 pk en 400 Nm. De eer gaat naar een 2,0-liter viercilinder met een turbo, gekoppeld aan een geheel nieuwe achttraps automaat. En hadden we al gezegd dat de GSi vierwielaandrijving heeft?

Uiteraard is het onderstel sportiever afgesteld. Michelin Pilot Sport 4 S-banden houden de grote Opel op de weg, en de Brembo-remmen met vier zuigers voorkomen ellende. Prestatiecijfers volgen nog.

Lekker veilig allemaal…

Ja, maar: deze Insignia heeft een Competition-modus. Twee keer op de ESP-knop drukken en je schijnt zelfs te kunnen driften met de nieuwe GSi. Een sportstoel houdt je tijdens je zijwaartse perikelen op je plek. Uiteraard, zoals we van Opel gewend zijn, met AGR-certificering. Je kunt dus naar de Nürburgring rijden, én terug, zonder rugklachten.

Hebben!

Nog even wachten. In het vierde kwartaal van dit jaar is de nieuwe Opel Insignia GSi te bestellen in Nederland. De prijzen volgen ook rond die tijd.

Hou me eens bezig in de tussentijd…

Oké, een kleine geschiedenisles. De afkorting GSi staat voor Grand Sport injection en de eerste Opels met deze letters waren in 1984 de Manta GSi en de Kadett GSi, met een 1,8-liter motor met 115 pk. De voorlopig laatste Corsa GSi-versie verscheen in 2012 en was van de vierde generatie.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)