Geen teasers of andere ongein om de komst van de station-Insignia in te luiden. Nee, Opel onthult kort na de sedan en hatchback gewoon in één keer de Insignia Sports Tourer. In de lente komt ie naar ons land.
 
Uiteraard profiteert de station ook van de optionele, innovatieve zaken die de op Insignia sedan en hatchback geleverd kunnen worden, zoals Opel Eye, een systeem dat verkeersborden leest en het FlexRide-principe, waarbij het onderstel afhankelijk van de rijstijl met een druk op de knop aangepast kan worden. Met de komst van de Sports Tourer in de showroom, breidt Opel ook maar direct het motorenpallet uit met een turbomotor en een nieuwe diesel.
 
Wat heeft de station te bieden? In ieder geval een langere carrosserie. Acht centimeter groeit het plaatwerk ten opzichte van de sedan (en hatch), terwijl de wielbasis met 2,74 meter gelijk blijft. Aan stouwruimte geen gebrek, want de Sports Tourer slokt 540 liter aan goederen. In oktober kunnen we op de autosalon van Parijs voor het eerst kennis maken met de station. Prijzen zijn nog niet bekend.

Reacties