Jawel hoor, de schilder van Opel heeft zijn tweede les aquarellen achter de rug. Begin deze maand toonden we u (let op!) een eerste aquarel van de Meriva Concept. En nu is de tijd rijp voor een ingekleurd exemplaar.
 
De nieuwe Meriva wordt in ieder geval wel meer auto dan de vorige generatie, die gerust betiteld mag worden als een koekblik op wielen. Althans als de fabrikant deze lijn vast blijft houden. Het is tenslotte nog maar een concept. En het zijn doorgaans de ‘bijzondere’ details die sneuvelen. Daar zijn voorbeelden genoeg van te noemen.
 
Opel gebruikt graag de benaming Flex (Flex-Fix, Flex-Treme, E-Flex etc.) Zo ook in het studiemodel dat gezegend is met zogeheten FlexDoors, bij ons beter bekend als zelfmoordportieren. De achterdeuren draaien dus naar achter toe open. Volgens de fabrikant biedt deze techniek vele voordelen. Het instappen zou bijvoorbeeld natuurlijker aanvoelen. Wat een geneuzel! Wanneer zowel het voor- als achterportier is geopend verwacht je natuurlijk een zee aan open ruimte. Niets van dit alles. Uit veiligheidsoverwegingen heeft men namelijk gewoon een B-stijl aangebracht.

Reacties