Opel steekt de Zafira in het nieuw, meet hem een Astra-neusje aan en stopt hem vol met de nieuwste techniek. En vooral witgeklede mensen worden heel blij van de nieuwe Opel Zafira, zoals je op de foto’s kunt zien. En om eerlijk te zijn; wij ook wel een beetje, hij ziet er niet verkeerd uit voor een MPV.

Waar het allemaal om draait bij de Zafira is de ruimte. En die kun je krijgen. 710 liter als de derde zitrij plat is en 1.810 liter als je besluit alleen je partner mee terug te nemen uit Zuid-Frankrijk. Met alle rugleuningen omhoog, heb je nog eens plek voor je vijf kinderen. Als ze braaf zijn tenminste. Achterop plaatst Opel desgewenst een geïntegreerde fietsendrager.

Verder is het Intellilink-infotainmentsysteem in de Zafira beland met Apple CarPlay, waarbij je 50 procent kans hebt dat het werkt en 50 procent kans hebt op frustratie. En je krijgt gelijk Opel’s OnStar met WiFi-hotspot om je jengelende kinderen het zwijgen op te leggen met een iPad, kunnen ze lekker Enzo Knol kijken. Bovendien kun je een OnStar-assistent bellen om advies te vragen over, euh, eigenlijk alles. Als je even niet weet waar of wat je vanavond wilt eten bijvoorbeeld. De weg vragen mag ook.

Tof zijn de koplampen die automatisch led-delen uitschakelen om de tegenliggers niet te verblinden. Zo kun je continu met grootlicht rijden. In theorie tenminste, in de Astra werkte het niet feilloos. Verder zit de Zafira vol met de bekende techniek die ervoor zorgt dat je genoeg afstand houdt, op de rijbaan blijft en niet iets of iemand aanrijdt als je even niet oplet.

Bestellen kan volgens Opel ‘binnenkort’. De levering begint in september van dit jaar. Begin maar alvast met bedenken welke motor je wilt, Opel biedt de Zafira aan met benzine-, diesel-, LPG- en CNG-motoren.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)