Het internet ontplofte begin dit jaar toen veilinghuis Moyersoen 30 Belgische lijnbussen in de veiling gooide. Niet gek ook, voor een heel stuk minder dan de goedkoopste nieuwe auto, kreeg je 12 meter aan bus, inclusief airco en nogal wat meer dan vijf zitplaatsen. Heb jij de vorige keer de bus gemist? Dan kun je opnieuw bieden in de herkansing.

Het veilinghuis zet opnieuw een flinke horde lijnbussen op het veilingsblok. Een deel hiervan herken je en heeft dezelfde bestickering als de eerste lading. Een ander deel kon je nog niet eerder kopen, zoals de luxere vliegveldbussen. Voor de fijnproever zit er zelfs een buurtbusje bij.

De goedkoopste bus, met een beetje schade op de neus (en heel wat schade achterop, maar ach: scheelt weer demonteren), wacht nog op een bod van boven de 135 euro. Daarna heb je al drie bussen waarvoor al een bod geaccepteerd wordt van 400 euro. Voor tussen de 1.000 en 2.000 euro heb je alle keuze uit bussen van Mercedes, Man, Van Hool of Iveco.

De bussen zijn de ideale basis voor een camper, een partybus of zelfs een tiny house. Of bouw er een zwembad van voor in je achtertuin, want zoveel kost een doos kitspuiten ook weer niet. Voor minder geld kun je het haast niet doen. Kies er maar eentje uit. De vorige keer brachten de bussen tussen de 1.000 en 6.500 euro op.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)