Orkaan Florence stormt af op de oostkust van de Verenigde Staten. Met een orkaankracht van vier moet je denken aan maximum windsnelheden van 175 km/u. Dik 1,7 miljoen inwoners in Viriginia, North en South Carolina zijn inmiddels opgeroepen de boel in te pakken en ‘m te piepen tot het weer veilig is.

Tesla schakelt voor de klanten met een Model S en Model X in dat gebied tijdelijk extra batterijcapaciteit in bij de modellen waar dit mogelijk is. Dit doen ze softwarematig – als een soort cheatcode voor extra leven. Ook zijn de Superchargers daar opengesteld voor gratis laden. Halverwege oktober zullen de Tesla’s weer naar hun oude configuratie terugkeren.

Niet alleen voor orkaan Florence

Tesla deed dit eerder voor Orkaan Irma. Vooral de Tesla Model S met een capaciteit van 60 kWh profiteert van deze software-wijziging. In deze auto ligt namelijk een 75-kWh batterij die afgeregeld is op 60 kWh. Tesla gebruikt dezelfde batterij als in het 75-model om de productiekosten laag te houden. Tijdelijk functioneert de gekortwiekte batterij naar zijn volle potentie.

De boost van 15 kWh zou Model S-eigenaren zo’n 40 kilometer verder op één lading moeten brengen. De gratis Supercharger-toegang bij 39 punten is vooral handig voor eigenaren van de Tesla Model 3, die in dat gebied 22 dollarcent per minuut betalen. Toch een aardig gebaar.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear