Het recept komt je misschien bekend voor, maar dat maakt dit gerecht niet minder smaakvol. Dit is het recentste werk van Velocity Modern Classics uit Florida. Het is de koets van een oude Ford Mustang Fastback van de eerste generatie, maar onder de klassieke jas gaat gedeeltelijk een moderne Mustang schuil. Het is geen one-off, je kunt hem op deze manier bestellen.

VMC begint het proces met een gloednieuw onderstel dat zorgt voor ‘exceptionele stabiliteit en rijgedrag’. Het onderstel bestaat uit een multi-link ophanging en een verstelbare schroefset. Je kunt er zeker van zijn dat hij beter rijdt en stuurt dan de oude Ford Mustang Fastback deed. Deze controle heb je wel nodig, want er ligt een 5,0-liter V8 uit de nieuwste generatie Mustang onder de motorkap.

Specificaties van de oude, nieuwe Ford Mustang Fastback

Het vermogen van 466 pk en het koppel van 569 Nm gaat naar de achterwielen. Het is dus niet de versie die in de sterkere Dark Horse ligt. Klanten mogen kiezen tussen een automaat met tien versnellingen of een handbak met zes versnellingen. Er zou ook een op maat gemaakte RVS uitlaat moeten komen, dus aan geluid is er ook geen gebrek.

Ook in het exterieur verklapt de oude Mustang dat het een restomod betreft. Er is een speciaal verf, een geventileerde motorkap, een heleboel chroom en natuurlijk led-koplampen. De wielen meten 17-inch en verbergen gigantische remschijven en remklauwen met vier zuigers. Vanbinnen is er berg leer, kuipstoeltjes en zijn er wat chromen en geborsteld metalen onderdeeltjes.

Mocht je een nog snellere, klassieke Mustang willen? Dan biedt VMC het zogenoemde ‘Street Series’-pakket aan. Daarbij krijg je een koolstofvezel aandrijfas, een betere schroefset, grotere wielen en racestrepen die alleen al zorgen voor 100 pk extra. Tenminste, dat hoorden we laatst. Er is nog niets bekend over de prijs, maar het zal wel een aardige duit kosten.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie