Hé, de Pagani Zonda, was die niet al lang opgevolgd door de Huayra? Dat dachten wij ook, maar Pagani besloot er toch nog één te bouwen: de Pagani Zonda MD. Fijn, de wereld kan nooit genoeg Zonda’s hebben. We verwachten ook dat dit niet de allerlaatste is.

Pagani Zonda MD heeft 760 pk

De Pagani Zonda MD is in de basis een Zonda 760 en heeft dus de zeer smakelijke 7,3-liter V12 van Mercedes aan boord. Dit exemplaar heeft zelfs een handbak. Hij is te herkennen aan een donkerblauwe kleur en een nieuwe motorkap met twee luchtinlaten. Boven de voorwielen onderscheidt de Zonda MD zich door twee luchtuitlaten. De naam ‘MD’ is afgeleid van de initialen van de – zeer gelukkige – eigenaar. De bouw heeft langer dan een jaar geduurd en is uiteraard met de hand gedaan.

Zal Pagani van de Huayra straks ook keer op keer een nieuwe one-off maken? Waarschijnlijk niet, de oplage van de Huayra is gelimiteerd tot 100 als resultaat van een afspraak met motorbouwer AMG. En alle 100 stuks zijn inmiddels uitverkocht. Het is dus wachten op de volgende Pagani. Of de volgende one-off van de Zonda.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)