Met zijn snoezige oogjes kijkt hij (of zij?) je aan. Als de Fiat 500 een staart had, zou hij als een dolle kwispelen en alle glazen van tafel gooien. En je zou het zijn vertederende snoetje vergeven. Maar pas op: als de Cinquecento je vriendin eenmaal in zijn greep heeft, laat hij niet meer los.

Hoe dat zo?

De Fiat 500 heeft een onstuitbare aantrekkingskracht op vrouwen. Dit is geen domme generalisering (en we gaan niemand aanspreken met ‘beste reiziger’); de auto versloeg Ferrari en Bentley al eens in een onderzoek onder vrouwen over wat zij de meest sexy auto vonden. Echter, het hippe Italiaantje heeft in Nederland een prijskaartje van minimaal 15.895 euro. Voor dat geld heb je bijvoorbeeld ook een Ford Fiesta, Opel Corsa, Renault Clio of een Peugeot 208. Stuk voor stuk nieuwere en grotere auto’s. En als je maar parkeerplek of budget hebt voor één auto, wordt dat een probleem. Overtuig je wederhelft maar eens dat je voor hetzelfde geld toch liever een b-segmenter voor de deur hebt staan. Deze discussie zal een wig tussen jullie drijven en je relatie op spanning zetten.

Hoe zorg ik nu dat ik geen Fiat 500 hoef te kopen?

Een van onze redacteuren schetste onlangs een gewiekst plan. De huurauto op vakantie moest een Fiat 500 zijn. Een uitgeleefde huursloerie zou een onrealistisch beeld scheppen van de bouwkwaliteit en de grote, bekraste kunststof vlakken in het interieur zouden de doorslag geven. Maar zelfs een zingende transmissie, kloppende demper en een krakend glazen dak konden zijn betere helft niet van gedachten laten veranderen. Het is een onmogelijke taak.

Oké, hoe kan ik de schade beperken?

De ultieme belichaming draagt de naam Fiat 500 Riva, met zijn prachtige mahoniehouten interieur en het smakelijke Sera Blue dat het cabriodakje insluit. Schrik niet: het speedbootmodel maakt je 27.745 euro lichter. Nipt goedkoper dan een Volkswagen Polo GTI, bijvoorbeeld. En het maakt niet uit hoeveel rationele argumenten je aandraagt voor het kopen van een (in haar ogen) walgelijke patserbak. De schattigheid overstemt alles.

Het enige advies wat we je kunnen geven: zoek een goedkope 500 om je relatie te redden. En laat je vriendin nooit de Fiat 500 Riva zien.

Reacties

  • Leon heeft op 12 augustus 2019 geschreven:

    Of je scoort een Abarth, iedereen blij.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear