Goed nieuws, dames en heren van het internet. Kampeervakanties zullen nooit meer hetzelfde zijn – door deze Patagonia. Het betreft een gigantische Kenworth K370 die is omgetoverd tot een woonwagen door, wie anders, een stel Amerikanen. Het bedrijf Global Expedition Vehicles (GXV) is verantwoordelijk voor de kolos.

De Patagonia is alles wat je nodig hebt

Het mobiele vertrek bevat alles wat je nodig hebt voor de ultieme buitenvakantie. Waar moeten we beginnen bij zo’n gevaarte? De prijs misschien? Die is ook gigantisch, zoals te verwachten was. Omgerekend kost de Patagonia 410.000 euro (exclusief belastingen). Daar heb je ook een leuke bezemkast in Amsterdam voor.

En dat is voordat je met de pen door de optielijst bent gegaan. Vergeet keramische remmen of metallic lak – op de Patagonia kun je dingen toevoegen als een lier op de voorkant, een lier op de achterkant, extra brandstoftanks, een waterfilter en een ingebouwde barbecue. Kamperen klinkt opeens zo slecht nog niet.

Hij is luxer dan je huisje

De Patagonia brengt je vrijwel overal naartoe, maar hoe zit het met het woongedeelte zodra je op je bestemming bent? De muren zijn gemaakt van glasvezel en zijn goed geïsoleerd. Verder vind je in de Patagonia een volledige keuken met een granietplaat, een badkamer, een queensize-bed en dinertafel die om te bouwen is tot extra bed.

Hij is ook veilig. Er zit een stalen slot met drie pinnen in de deur en er zijn extra stevige ramen met dezelfde inbraakpreventie. Handig tegen hongerige beren of de vele insecten in de Australische outback. Of als je lekker dicht bij huis wilt blijven, houdt de Patagonia ook een verdwaald schaap buiten.

Ergens binnen in de Patagonia zit een dieselgenerator die onder meer de airco voorziet van stroom. Zonnepanelen op het dak staan de generator bij. Maak je ook maar geen zorgen over het batterijpercentage van je telefoon: er zijn genoeg USB-poorten aanwezig. Dus: een paar weekjes kamperen deze zomer? Of ga je toch voor een Rolls-Royce?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear