Ze noemen het een concept, maar het is geen extravagant voertuig met 27-inch velgen, gekke vleugeldeuren en leer van alligator-ogen. In grote lijnen is dit hoe de nieuwe Volkswagen California eruit gaat zien. In de basis is het een de nieuwe T7 Multivan en hij krijgt de plug-in hybride aandrijflijn. Je kunt er met z’n vieren mee op reis gaan.

Al twintig jaar kun je California-campers kopen. Het huidige aanbod bestaat uit een Crafter, Caddy en Transporter. Die laatste kan geen lang leven meer hebben, want de huidige Transporter gaat uit productie. Qua formaat komt deze dus tussen de Caddy en de Crafter in. Ten opzichte van eerdere California’s zijn er vanbinnen veel kleine veranderingen die de camper gebruiksvriendelijker en ruimtelijker moeten maken.

Twee schuifdeuren, twee luifels

Eerst de grotere zaken. Deze versie van de California heeft schuifdeuren aan beide zijden. Er is een driehoekige luifel aan de rechterzijde, met een volledige luifel aan de linkerzijde – dat geeft je volgens VW drie ruimtes, waarbij één kant de eetkamer en keuken is, het midden de slaapkamer en de andere kant de leefruimte.

De middelste stoelen kunnen worden ingeklapt en veranderen in een klein tweepersoonsbed, en er is een uitklapbaar dak waar nog een tweepersoonsbed schuil gaat. Deze heeft twee open zijkanten voor een ruimtelijk gevoel.

Door de dubbele schuifdeuren blijft er weinig muurruimte over voor een keuken. De oplossing is een uitschuifbaar gedeelte. De kookplaat kun je uitschuiven om een gootsteentje te onthullen en hier kun je ook een tafel aan bevestigen. Door de voorstoelen te draaien, kun je met z’n vieren dineren. De kookplaat is zowel vanbinnen als vanbuiten bereikbaar. Ook zijn er verwijderbare gasbarbecues.

Er is zelfs een douche

In de achterklep bevinden zich de gebruikelijke grote kampeertafel en comfortabele kampeerstoelen, dit keer met hogere rugleuningen voor meer comfort. Er is ook een uitneembare douchekop die uit de watertank in de kofferbak kan worden getrokken en aan de onderkant van de hoge achterklep kan worden vastgemaakt.

In de C-stijl boven de keuken bevindt zich een tablet die op een verstelbare arm staat, of je kunt hem verwijderen om rond te lopen. Zo kun je YouTube kijken, of het schermpje gebruiken om alle functies van het busje te bedienen, van de kleur van de interieurverlichting tot verwarming en ventilatie. Wat de nieuwe Volkswagen California moet kosten, is nog niet bekend

Advertentie

Reacties

  • Jos Mathijssen heeft op 22 september 2023 geschreven:

    Ik zie bij het breaking nieuws 5 berichten die allemaal over een Volkswagen gaan. Is TopGear toch 1 groot reclameblok geworden van dik betalende sponsors, of blijft er nog iets over vanuit een journalistieke nieuwsgaring.. ! .

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie