We willen nou niet direct beweren dat het door Jeremy en zijn rijtest van de klassieke Peel P50 (1962-1965) komt, maar blijkbaar is er momenteel genoeg buzz rond het autootje om het voor iemand interessant te maken om hem weer te gaan bouwen.

Ja, er waren eerder al replica’s van de Peel verkrijgbaar (hier bijvoorbeeld), maar dit nieuws is van een andere aard: het merk Peel is namelijk terug. Heropgericht. En de P50 is er dus ook weer, samen met z’n broertje, de bubbelige Trident.

De Peel P50 staat officieel nog steeds te boek als de kleinste auto ooit. Vanaf nu kun je ‘m weer bestellen: ofwel met een tweetakt brommermotor van 49 cc, ofwel in een van de twee elektrische varianten. De eerste daarvan heeft maar liefst 1,6 pk en haalt 24 km/u, maar er is ook een versie met 4 pk die een doodenge 80 km/u moet kunnen aantikken. De actieradius van beide elektro-Peels is zo’n 80 kilometer.

Voor zo’n 8.300 euro heb je al een nieuwe Peel. Check de website van het merk voor meer info, en bekijk hieronder nog even hoe Jeremy alle praktische kanten van het autootje belicht.

 

Reacties