Een echte TopGear-classic, deze Peel P50. Voor wie het niet weet, dit is officieel de kleinste auto ter wereld. Maar als je denkt dat de Peel iets uit het verleden is, dan heb je het mis. Hij is er nog altijd, en nu ook met een elektromotor en als cabrio. P50Cars biedt de replica’s kant en klaar aan, maar ook als bouwpakket om zelf in elkaar te zetten.

De benzineversie heeft een 49-cc viertaktmotortje, een RVS benzinetankje en een handbak. De elektrische variant met de naam de E.50 is er in twee versies. Met de eerste haal je 48 km/u en kom je 80 kilometer ver. De E.50 Turbo heeft een actieradius van 129 kilometer en heeft een topsnelheid van 80 km/u. Dat moet ongetwijfeld angstaanjagend zijn.

De prijs van het bouwpakket van de Peel P50

De nieuwe Peel P50 kun je ook bestellen als cabrio en met ‘150 miljoen kilometer aan hoofdruimte’. En dan is er zelfs nog een versie voor twee personen en een grote glazen koepel. En daar heb je dan weer een versie met twee elektromotoren en zelfs vier wielen – het moet niet gekker worden. Deze EV heeft een topsnelheid van 90 km/u.

De goedkoopste versie is de E.50 en die kost net geen 16.000 euro, zonder Nederlandse belastingen. Deze is helemaal klaar om te gaan. De Turbo kost zo’n 21.000 euro. De goedkoopste benzineversie is net geen 19.000 euro. Hoe het zit met de typegoedkeuring en het krijgen van een Nederlands kenteken, dat durven we niet te zeggen.

Het goedkoopste bouwpakket kost zo’n 12.000 euro, ook zonder belastingen. Het bouwpakket voor de benzineversie zit op de 14.000 euro, maar dat is wel zonder motor. Alles bij elkaar zou je 50 uur kwijt zijn aan het in elkaar zetten van het bouwpakket van de Peel P50. Of ongeveer zo lang als Ikea-kasten in elkaar zetten bij een middelgrote verhuizing.

Reacties

  • Chris heeft op 14 februari 2023 geschreven:

    Grappig, maar levensgevaarlijk ding, Hoe overleef je daarmee een flinke botsing?

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)