Peugeot wordt steeds sneller. Verbazingwekkend is het niet dat de 207 SW wordt geïntroduceerd, want dat er een opvolger voor de 206 SW zou komen, hadden we al gezien. Maar ze doen het wel verrekte snel. Bij de 206 kostte het een dikke drie jaar en bij de 207 was de klus binnen anderhalf jaar geklaard.
 
De SW onderscheidt zich van zijn modelgenoten door extra bagageruimte: 337 liter en dat is 67 méér inhoud dan de andere 207’s hebben. Voor het overige blijven uitrusting en motoren gelijk. Drie benzinemotoren waarvan de krachtigste 120 pk levert en twee diesels met 90 pf 110 pk. Wél heeft Peugeot besturing en onderstel licht gewijzigd met het oog op de zwaardere belasting van de achterkant.
 
Er komt ook nog een zogenaamde ‘Outdoor’-uitvoering die doet alsof hij een SUV’je is. Leukste nieuws hebben we voor het laatst bewaard: er komt een snelle versie met die geweldige motor die PSA en BMW samen in elkaar hebben gezet: de 1,6-liter met directe benzine-inspuiting en twinscroll-turbo. Een koppel van 240 Nm bij slechts 1.600 tpm (260 Nm bij overboost) én een vermogen van 175 pk.

Reacties