Natuurlijk is het Japan. Je zou verwachten dat een replica van de Peugeot 406 uit Taxi ergens in moederland Frankrijk staat. Of misschien in België. Of zelfs Nederland. Maar natuurlijk is het Japan.

Je wist misschien niet eens dat er überhaupt Peugeots de oversteek naar Japan hebben gemaakt. We zullen het je sterker vertellen: er bestaat daadwerkelijk een Japanse importeur van Peugeots. Al snappen we niet helemaal met alle autokeuze die je in Japan hebt, uitgerekend voor een Peugeot zou kiezen.

Maar we dwalen af. In Japan staat een heuse Peugeot 406 in Taxi-uitdossing op het punt de veiling in te gaan. Japanners zijn dol op het namaken van hun favoriete filmauto’s. Of het versieren van hun auto’s met hun favoriete filmfiguren. In dit geval had de voorbumper nét een tikkeltje breder gemoeten.

Wat kost deze Peugeot 406?

We vroegen het JDM Auction Watch en ze vertelden ons dat ze het lastig vinden om een prijsindicatie af te geven voor zo’n uniek ding. Inclusief verzending naar Engeland verwachten ze dat je ongeveer 2.500 euro kwijt bent.

Op de teller staat 105.000 kilometer en de buitenkant is volgens het rapport best oké. Het interieur heeft wat liefde nodig. Voor minder geld ga jij geen eigen Taxi-replica bouwen. Het stuur zit aan de linkerkant, dus je kunt hem hier met elk gemak rijden. De veiling is morgen al – dus vraag je taxipas alvast aan.

Oh, en wist je al dat er een nieuwe Taxi-film komt?

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie