Ter ere van haar 200-jarig bestaan brengt Peugeot een leuke conceptcar mee naar de autoshow van Parijs. De EX1 is een extreem snelle, volledig elektrische roadster die er ook nog eens supercool uitziet.

Twee elektromotoren drijven de vederlichte Fransoos aan. Samen zorgen ze voor een maximaal vermogen van 250 kW (340 pk) en een constant koppel van 240 Nm, wat weer goed is voor een ultravlotte acceleratie waarbij de bestuurder ruim 1 G ondervindt. Dit is een door de FIA erkend record voor elektrisch aangedreven voertuigen op land, meldt Peugeot.

De druppelvormige EX1 is vooral van koolstofvezel en wordt op allevier de wielen aangedreven. De achterwielophanging, met een centrale draagarm en een liggende schokdemper, heeft wel wat weg van een motorfiets. De bestuurder op deze foto’s draagt een helm, maar dat schijnt niet verplicht of nodig te zijn; een windschotje voorkomt dat je eruit gaat zien als Clarkson in de Ariel Atom. Sturen doe je met twee hendels, en ook de afmetingen zijn ronduit bizar: de auto is 90 centimeter hoog en 1,77 meter lang.

Het is niet de eerste keer dat Peugeot zo’n raar gevormd autootje maakt, en aangezien ze er steeds op terugkomen mogen we nu toch wel aannemen dat ze ‘m eens een keer gaan bouwen. ‘100 procent elektrisch, 100 procent realistisch’, zegt Peugeot erover. Laten we het hopen.

Reacties