Een crossover is een auto die twee of meer verschillende segmenten in één weet te verpakken. Prima hoor, maar je kunt ook doorslaan.

Dit is Peugeots idee van een stadscoupé-offroader. Je weet wel: klein, onpraktisch en geschikt voor de enorme zandheuvels die je aan de lopende band in het centrum van een grote stad tegenkomt. Voor mensen die ‘midden in het leven staan’ en ‘op zoek zijn naar nieuwe ervaringen’. Dat ben jij – geef maar toe – en dus is dit de ideale auto voor jou. Nietwaar?

De portieren klappen niet open, maar kantelen elektrisch naar voren. Praktisch. Het interieur kun je omgoochelen van tweezitter met laadruimte tot vierzitter zonder laadruimte. De boordcomputer herkent handbewegingen, waardoor je opdrachten gewoon naar ‘m kunt gebaren zonder ‘m aan te raken. Een glazen dak, head-up display, led’jes zo ver het oog reikt, en natuurlijk de verplichte Peugeot HYbrid4-aandrijving met een elektromotor op de achterwielen. Voorin ligt deze keer eens geen dieselmotor, maar een kleine 1,2-liter benzineblokje. Stadsauto, weet je wel.

Reacties

Meer van TopGear