De meeste goede voornemens die de afgelopen weken zijn gemaakt, tellen voor dit jaar. Bij Peugeot slaan ze het liefst een jaar over. Vanaf 2024 moet elk model geëlektrificeerd zijn bij Peugeot. Het aanbod zal dus bestaan uit (plug-in) hybrides en EV’s. In 2030 willen ze zelfs het leidende elektrische merk zijn in Europa. Hoe de auto’s dan eruitzien? Ongeveer zoals deze Peugeot Inception Concept.

Moederbedrijf Stellantis is druk bezig met vier nieuwe elektrische platformen. Peugeot stelt zich voor dat deze Inception Concept op een van die platformen staat. Vooralsnog is de Peugeot Inception Concept er om je een indruk te geven van de designrichting van het merk. Er zit een vleugje retro aan het model, je zou er bijvoorbeeld de Peugeot 504 in kunnen herkennen.

Specificaties van het Peugeot Inception Concept

De conceptauto heeft twee elektromotoren (eentje voor en eentje achter) die samen zorgen voor 680 pk. Dat vermogen gaat naar alle vier de wielen. Een sprint van 0 naar 100 km/u moet in minder dan 3 seconden te doen zijn. Met de 100-kWh batterij kun je 800 kilometer ver komen. Bij het opladen komt er elke minuut 30 kilometer aan actieradius bij.

Zoals je verwacht, is het interieur erg science-fiction. Het vreemde stuurtje heet Hypersquare. Het midden van het stuur is een soort tabel waarop je rij-informatie kunt aflezen. In de gaten in het stuur vind je de bediening voor zaken als de radio en de airconditioning. De Peugeot Inception Concept gaat zelf waarschijnlijk niet in productie, maar de design-elementen ga je wel terugzien.

‘De genen van het merk zijn aanwezig, maar de parameters zijn opnieuw geïnterpreteerd voor het nieuwe tijdperk dat nu begint. De nieuwe designtaal wordt vanaf 2025 geïntroduceerd op de volgende Peugeot-modellen. Hij is eenvoudiger en verfijnder en heeft een hoogwaardige afwerking en bijzondere texturen’, zegt Peugeot over de Inception Concept.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)