Peugeot gaat lekker in China, en wil daarom niet achterblijven in het daar steeds populairder wordende segment van, jawel, de crossovers. Speciaal voor de autoshow van Shanghai lieten ze hun eigen Chinese ontwerpstudio een conceptcar ontwerpen, en zie hier: de SxC.

Wat het precies betekent? Geen idee. SUV x Crossover? Study X-over China? De S staat in ieder geval niet voor ‘small’, want dat is de SxC totaal niet: hij meet 4,87 meter in de lengte, 2,03 meter in de breedte en 1,61 meter in de hoogte. Met recht een imposante verschijning, zeker met die 22-inch mega-velgen eronder.

De SxC is zo’n conceptcar waarvan we betreuren dat ie niet ongewijzigd in productie zal gaan. Dit ziet er toch schitterend uit? Die neus: stoer. Die achterlichten: cool. Suicide doors: altijd goed. En wanneer komt er nou eens een productiemodel met zo’n interieur? Wij zijn er klaar voor, hoor.

Zoals we inmiddels wel van Peugeot gewend zijn, beschikt ook deze conceptcar weer over de aandrijflijn waarbij iemand de Shift-toets nét iets te lang vasthield: HYbrid4. Alleen deze keer niet met een dieselmotor. Onder de motorkap vinden we de 1.6 THP-benzinemotor (218 pk) die de voorwielen aandrijft. Op de achterwielen werkt een dikke elektromotor van 95 pk.

Het totale vermogen komt hiermee op 313 pk, terwijl het verbruik niet boven de 5,8 l/100 km uitkomt. De CO2-uitstoot blijft beperkt tot 143 g/km, behoorlijk weinig voor zo’n groot geval. Nog een reden om dit ding gewoon te gaan bouwen, Peugeot.

Reacties

Meer van TopGear