Boeren in Tulare Lake in centraal Californië offerden eerder deze week twee pick-ups op om hun boomgaard te redden van een overstroming. De overmatige neerslag in de Amerikaanse staat zorgt de laatste weken voor penibele situaties, onder meer voor de boeren in deze regio. De video van hoe een man een oudere Chevrolet Silverado met een laadbak vol zand in z’n D zet en het water in laat rijden, ging deze week viraal via Twitter.

Door het gat in de dijk dreigde het land van de boeren onder water te lopen. Simpelweg zand storten had niet gewerkt – dat zou in dit geval meteen wegspoelen. Op het moment dat de video start, zien we de blauwe Silverado richting de overstroming rollen en in het water plonzen. Daar ligt al een Ford F-150, eveneens vol zand. De Silverado drijft ertegenaan en vormt samen met zijn concurrent een effectieve stop in de dijk.

Dijk van een oplossing

Een latere foto van Twitteraar Cannon Michael laat het resultaat zien: over de twee pick-ups is nog extra zand uitgestort, waardoor de dijk weer één geheel is geworden en de overstroming van het land is gestopt.

De boeren ontvingen online veel kritiek voor het ingraven van de pick-ups. Ze hebben al aangegeven de trucks netjes uit te graven en te verwijderen wanneer het water geen gevaar meer vormt. Normaal gezien zou het ons niet verbazen als de taaie dingen nog zouden starten, maar aangezien ze met hun neus omlaag het water in reden, zullen de motoren zijn verzopen.

En natuurlijk, want we hebben het over het internet, was het hele voorval ook weer voer voor lollige gebbetjes. De bekende frase ‘drove my Chevy to the levee’ uit Don McLeans American Pie zagen we meerdere keren langskomen. Maar misschien is de oude reclameslogan van het merk ook wel relevant: Chevy runs deep.

Man gebruikt pick-up om gat in dijk te dichten bij overstroming

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)