Dat een MTV-programma als Pimp my Ride ervoor heeft gezorgd dat een prachtig Nederlands woord als souteneur onderhand uit de Dikke van Dale kan worden geschrapt, is al erg genoeg. Maar dat de programmamakers nu vanwege een of andere milieuspecial een Chevy Impala SS uit 1965 hebben ontheiligd, dat gaat echt veel te ver.

Op zich juichen wij alle milieuvriendelijke initiatieven toe, zelfs al zijn ze maar héél lichtgroen getint. Dat een prachtige klassieker als de Chevrolet Impala SS wordt voorzien van een motor die geschikt is voor biodiesel, proberen we nog te begrijpen. Maar het wordt stompzinnig als je bedenkt dat Xzibit en consorten het vermogen van deze zogenaamd milieuvriendelijke motor hebben opgeschroefd tot 800 pk. De Amerikanen hebben er weer een raket bij. En ze noemen het de ‘Bio-Rocket’. Sprint van 0 tot 100 km/u in 3,5 seconden. Heel milieuvriendelijk.

Wat wel weer leuk is, is dat voor het interieur gebruik is gemaakt van 100 procent gerecycled materiaal. Zelfs de kofferbak is bekleed met sloophout en ecologisch verantwoorde hennep. En een handig GPS-apparaat vertelt de bestuurder waar hij het dichtstbijzijnde tankstation met biodiesel kan vinden. Die informatie kon wel eens handig zijn.

Advertentie

Reacties

Meer van TopGear

Advertentie