De nieuwste hype uit de digitale wereld is zonder twijfel Pokémon GO, de app voor op je smartphone laat je overal de gelijknamige wezentjes vangen. Dit betekent wel dat je fysiek naar bepaalde plekken toe moet om ze te vinden. En als mensen te lui zijn om te fietsen naar de sportschool, zijn ze ook zéker te lui om te voet achter de Pokémons aan te gaan. Dat zorgt ook voor nieuwe problemen.

Zo waarschuwen de autoriteiten in de Verenigde Staten, Australië en Azië dat jePokémon GO niet moet spelen als je achter het stuur zit. Lijkt ons ook best wel logisch, maar er zijn al gevallen bekend van mensen die ongelukken hebben veroorzaakt. Ze zitten onder het rijden te zoeken naar Pokémon en vergeten daardoor op de weg te letten. Ook zijn er mensen die plotseling de weg op wandelen, op zoek naar een zeldzaam wezentje. In het echte leven wandel je niet even naar een PokéCenter voor je gebroken arm.

Dit doet Pokémon GO dus:

Als je nu denkt: ‘waar hebben ze het in hemelsnaam over?’, check dan even de trailer:

Pokémon GO is officieel nog niet uit in Nederland, maar al wel op sommige duistere plekken te downloaden. Kijk dus goed uit voor mensen met een smartphone in hun handen. #DontPokemonGoAndDrive was zelfs een trending hashtag afgelopen week. Goed, wij gaan weer achter Pikachu aan.

Bron: Carkeys

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)