Aan elektrische supercars geen gebrek. We worden verwend met auto’s als de Pininfarina Battista, Lotus Evija, Rimac Nevera en dan werkt Porsche ook nog aan de Mission X. En dat is nog maar het topje van ijsberg. Wellicht komt er ook ooit eentje van Polestar. Dan zou die er misschien wel eens uit kunnen zien als de Polestar Synergy.

Jaarlijks zet Polestar een eigen ontwerpwedstrijd uit voor studenten. Aan de hand van drie ontwerpen is de Synergy geboren. De namen van de jonge ontwerpers vind je naast de glazen koepel. Als beloning heeft Polestar de Synergy tot leven gebracht. Of ja, er is een model op ware grootte gebouwd. Helaas geen vier elektromotoren die goed zijn voor ruim 2.000 pk dus.

Polestar Kart

Een Poolse studente tekende een kleinere Polestar voor op het circuit: de Polestar Kart. Het idee van de kleine racer is dat hij op het moment dat hij niet op de baan wordt gebruikt, ‘deel kan uitmaken van het lokale elektriciteitsnet’. Polestar-baas Ingenlath bekijkt het tafereel tevreden: ‘Hiermee bewijzen we wederom dat elektrische auto’s – echte of schaalmodellen – net zo, zo niet spannender kunnen zijn dan hun tegenhangers met een verbrandingsmotor.’

Polestar Synergy concept (2023)

Naast de bekendmaking van de Polestar Synergy deelt het zustermerk van Volvo dat het een samenwerking aangaat met Hot Wheels. In de toekomst kun je nieuwe modellen van Polestar ook op miniatuurformaat kopen als speciale Hot Wheels of als Matchbox verzamelitem. De ontwerpen uit de Polestar Design Content worden als inspiratiebronnen gebruikt voor de Hot Wheels-modellen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear