Niet iedereen heeft een excentrische polijstmachine rondslingeren. Die dingen kosten ook best wel wat en het is daarom misschien makkelijker om de auto met de hand te poetsen. Dat is immers een heel stuk goedkoper dan het te laten doen door een professional. Maar is dat een goed idee? Kun je door te polijsten met de hand het werk van een polijstmachine evenaren?

Volgens professionele poetser Larry van YouTube-kanaal AMMO NYC is polijsten met de hand nog prima mogelijk, maar het is gewoon hard werken. Zorg om te beginnen dat je heel veel doeken tot je beschikking hebt. Hij adviseert een hoop poetsmiddel te gebruiken met een microvezeldoek. Hij gaat zo’n vijftien keer op en neer over hetzelfde stukje met de hand en veegt daarna het poetsmiddel weg met een schone doek. Daarna gaat hij er nog eens overheen met een fijner polijstmiddel.

Na het poetsen is de lak wel opgeknapt, dus met de hand aan de slag gaan is hoe dan ook beter dan niets doen. Het resultaat van het machinaal poetsen is uiteraard nog mooier. Door te polijsten met de hand laat je hologrammen achter, die je vooral in fel licht ziet. Volgens Larry kun je best een resultaat krijgen zonder hologrammen als je met de hand poetst, maar dat kost veel meer tijd. Ook kost het met de hand poetsen veel meer polijstmiddel.

De conclusie? Wil je het echt goed hebben, laat het dan doen door een professional. Ben je van plan regelmatig te poetsen en wil je de tijd nemen om het te leren, dan kun je het best een machine halen. Maar als je bijvoorbeeld een autootje hebt van een paar duizend euro dat gewoon wat liefde nodig heeft, ga dan vooral lekker aan de slag met de hand. Je zult de boel niet (onherroepelijk) beschadigen en het harde werk zal uiteindelijk lonen.

Polijsten met de hand vs met de machine

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)