Peter Pannekoek merkte in Dit Was Het Nieuws terecht op dat rijinstructeurs nog weleens de gewoonte hebben om de verkeersregels niet al te serieus te nemen als er geen leerling aanwezig is. Maar blijkbaar kunnen de leerlingen er ook wat van. De politie plukte bij Den Bosch een lesauto van de weg die 154 km/u reed – en de 17-jarige leerling zat achter het stuur, zo meldt Omroep Brabant.

De rijinstructeur kwam met een bijzonder excuus voor het hoge tempo: het lesje was dat te hard rijden niet per se betekent dat je sneller thuis bent. Aardig dus dat de politie meespeelt. Tien punten voor de creativiteit, maar het smoesje was niet sterk genoeg om onder een boete uit te komen. Er werden twee bekeuringen uitgeschreven: eentje voor de snelheid en eentje voor onnodig links blijven rijden.

Wie betaalt de boete?

Volgens de Nederlandse wet is de rijinstructeur tijdens het lessen juridisch gezien de bestuurder. De bekeuringen zijn dus voor de rijschool. De snelheidsboete voor 24 km/u te hard bedraagt 334 euro en de boete voor onnodig links rijden is 240 euro. Een duur lesje dus voor de instructeur. Betekent dit dat de leerling de instructeur werd? Mind is blown.

Foto: A2 bij Amsterdam zonder lesauto, omdat we geen foto van een lesauto na 19:00 uur met 154 km/u bij Den Bosch hadden.

Reacties

  • Tom heeft op 11 november 2023 geschreven:

    154 km/h is 34 te hard, niet 24 te hard. Na 19.00.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear