Als iedereen zich gedraagt, dan zorgt een automeeting voor net zoveel overlast als de parkeerplaats op een drukke zaterdag bij de bouwmarkt. Het probleem is dat er vaak mensen zijn die zich niet kunnen inhouden, en laten dat nu vaak de mensen zijn die zichzelf wat overschatten. Daar zijn zo’n drie miljard voorbeelden van op het internet.

Om ervoor te zorgen dat iedereen zich gedraagt en dat er niet iemand in een Civic met angel eyes in jouw auto onderstuurt, controleert de politie tegenwoordig ook met drones bij automeetings. RTV Oost mocht een middagje meelopen bij agenten die een bijeenkomst in de gaten hielden in Enschede.

Als de dronepiloot een overtreding ziet, tipt hij een collega en die deelt de boete uit. In Enschede deelden de agenten boetes uit voor burnouts, wheelies, geen kentekenplaat voeren, te luide uitlaat of gewoon voor de snelheid. De snelheid wordt overigens niet met een drone gemeten. Als de politie ter plekke geen boete kon uitschrijven, werd deze opgestuurd.

Advertentie

Reacties

  • Frans heeft op 18 juli 2023 geschreven:

    De vraag is, mag de politie het als een overtreding behandelen als het niet op de openbare weg is? Behalve natuurlijk technische mankementen .

    Reageer
  • Ben heeft op 18 juli 2023 geschreven:

    Nu nog op de autowegen, a12, a15, n325, a50, a28 etc etc. Een goudmijn. Duitsers daar, kunnen er ook wat van. 99,9 % houdt zich sws niet aan de limiet.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie