Stel je voor dat je (handsfree, uiteraard) op een ochtendje woon-werkverkeer alle kentekens mocht doorbellen die onnodig op de linkerrijstrook reden, dan zou je binnen een paar minuten het begrotingstekort hebben opgelost. Of in ieder geval genoeg budget verzameld hebben om de pensioenleeftijd weer omlaag te krijgen.

En ook bij de politie begint het te dagen. De komende weken gaat de politie in samenwerking met Rijkswaterstaat extra aandacht besteden aan het vervelende weggedrag. De Haagse politie ging gisteren alvast de weg op om mensen op hun gedrag aan te spreken. Ze schreven drie boetes uit van 140 euro per stuk. Een aardig begin, maar zoals Matthew McConaughey zei in Wolf of Wall Street: ‘You gotta pump those numbers up. Those are rookie numbers.’

Rijkswaterstaat toont een boodschap boven de snelweg: ‘Binnen 10 seconden niemand inhalen? Hou dan rechts!’ Zelden waren wij het zo eens met een uitspraak. Zou dit het einde zijn van de linksrij-terreur? (Antwoord: Nee, mensen kunnen niet rijden).

Politie Den Haag op pad tegen linksplakkers

Advertentie

Reacties

  • Chris heeft op 4 juli 2018 geschreven:

    Vooral zondags wordt je gek van al die zondagrijders die links blijven plakken met lage snelheid en daardoor files veroorzaken.

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie