Toen we de video onder aan deze pagina afgelopen weekend in onze Instagram-feed voorbij zagen komen, dachten we dat het een repost was. Maar nee, opnieuw is er iemand die met zijn raceauto de openbare weg op is gegaan. In 2019 ging de politie in Tsjechië ook al op zoek naar de bestuurder van deze formuleracer. Hoewel er F1-stickers op de voorspoiler zitten, gaat het hier in werkelijkheid om een GP2-auto.

Het lijkt erop dat het dezelfde kerel is als vorige keer, of in ieder geval dezelfde auto. Want hoeveel Dallara GP2-raceauto’s rijden er in Tsjechië rond in de kleuren van Ferrari? De politie had de eigenaar de vorige keer gevonden, maar omdat hij een helm op had, konden ze niet bewijzen dat hij het was en kwam hij onder de boete uit. We zijn benieuwd of hij dit keer weer zoveel geluk heeft.

Opnieuw zoekt de politie de GP2-auto op de snelweg

De Tsjechische politie laat in ieder geval al weten dat ze op de hoogte zijn van de nieuwe beelden en dat ze nu wederom een onderzoek instellen. Dit meldt het Tsjechische Car-Mania. Ze vragen ooggetuigen om zich te melden. Het is vanzelfsprekend verboden om met een GP2-auto op de openbare weg te rijden, omdat letterlijk alles van verlichting tot kenteken ontbreekt en de auto niet voldoet aan bijvoorbeeld milieu- en geluidseisen. Komt de bestuurder er dit keer weer mee weg?

De GP2-auto werd afgelopen weekend gefilmd tijdens iets dat eruitziet als een tourrit voor supercars. De racer haalt aan het begin van de video een Lamborghini Aventador SVJ in en verderop in de video zien we auto’s als een Bugatti Chiron en als we ons niet vergissen een Ferrari 458 Speciale. Vermoedelijk wist de eigenaar van de raceauto van de tourtocht en wilde hij even gedag komen zeggen.

Specificaties van de GP2/08

De Dallara GP2/08 werd van 2008 tot 2010 gebruikt in de GP2-raceklasse. Alle teams reden met deze auto. De motor is een atmosferische V8 die ruim 600 pk genereert en zoals je hoort in de video meer dan 10.000 tpm kan draaien. De auto weegt minder dan 700 kilo. De GP2-auto klinkt goed, maar als nietsvermoedende vakantieganger op de Tsjechische snelweg schrik je je waarschijnlijk helemaal wezenloos.

Reacties

  • Sesalo heeft op 17 augustus 2022 geschreven:

    Welke halvegare verbied het nou weer?Dat is een veel belangrijkere vraag.

    Reageer
  • Cardude_08 heeft op 15 augustus 2022 geschreven:

    Welke halvegare gaat er nou weer met zo’n kar de snelweg op??

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear