In de categorie ‘wat had je dan gedacht’: een bijzonder nieuwsbericht uit Breda. Daar heeft de politie met kogelwerende vesten en getrokken wapens een 23-jarige man aangehouden. Ze troffen hem als bijrijder van een bestelwagen mét een nep-mitrailleur. Een verkeerde interpretatie van de shotgun-regels, als je het ons vraagt. Het bleek te gaan om twee gasten die een TikTok-challenge opnamen.

De melding kwam in de middag binnen. Iemand zou geschoten hebben en daarna in een bestelbus zijn weggereden als passagier. Het wapen bleek bij de aanhouding een ‘gelblaster’ te zijn. Dit zijn een soort paintball-geweren, maar dan met waterballetjes. Niet dodelijk, maar alsnog verboden in Nederland en gevaarlijk.

Mocht je het je afvragen: de term ‘shotgun roepen’ komt echt van het wapen af. Vroeger had de bijrijder de taak om de wagen te beschermen van overvallers. Als je ‘shotgun’ zat, zat je dus met een wapen naast de bestuurder. Tegenwoordig roep je shotgun als je voorin wilt zitten. Je hoeft dus niet, zoals deze man uit Breda, een wapen mee te nemen. We verduidelijken het maar even.

Het ging om een TikTok-challenge

Volgens de politie schoot de man met zijn nepgeweer op mensen voor TikTok: ‘De gebruikers van de ‘gelblaster’ maken filmpjes tijden het schieten op mensen. Deze beelden plaatsen zij vervolgens op TikTok. Dit is niet stoer, maar verboden.’

Het wapen van de 23-jarige schutter was niet van echt te onderscheiden. De politie heeft de man aangehouden voor een overtreding van de Wet Wapens en Munitie. Ook de bestuurder van 21 jaar mocht mee naar het bureau.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear