Uitlaatgeluid is net als muziek. Heerlijk om naar te luisteren als je het zelf opzet, maar liever hoor je het niet van iemand anders en een straat verderop. Blijkbaar is de concentratie herriepijpen in Valkenburg nogal hoog en naar aanleiding van wat klachten besloot de politie daar afgelopen zaterdag een controle uit te voeren. Het bleek dat één op de drie auto’s daar een te luide uitlaat had.

Mooi en warm weer lokt liefhebbers uit de schaduw voor een mooi toerritje en rond Valkenburg zijn wel wat leuke wegen te vinden. Daarom zijn er ongetwijfeld wat meer auto’s met gemodificeerde uitlaten op de weg. Maar als één op de drie auto’s die voorbij je huis rijdt te veel herrie maakt, dan snappen wij ook wel dat je dat niet zo leuk vindt.

‘Wij controleerden alle soorten voertuigen. Bij 1 op de 3 voertuigen werd een overschrijding van het maximale aantal decibels geconstateerd’, zo meldt Politie Basisteam Heuvelland. De bestuurders van deze voertuigen kregen een boete, en ze moeten naar de RDW om het geluidsniveau te laten herkeuren, wat ook wel een WOK-melding (Wacht Op Keuring) wordt genoemd.

Ook een boete voor pops & bangs

De politie gaf nog een extra vermelding voor een auto met zogenoemde pops & bangs. Hierbij laten bestuurders expres hun uitlaat extra ploffen. Best leuk als het jouw auto is, maar iedereen die langs een drukke weg in een grote stad woont, kan beamen dat je na een tijdje knettergek wordt van het geknetter.

‘Hoewel het systeem niet strafbaar is, is het wel strafbaar om hiermee onnodig geluid te veroorzaken’, meldt de politie. Eén klein gelukje voor de bestuurder: de boete voor onnodig geluid maken is sinds dit jaar iets lager geworden.

Je kunt nu een boete krijgen voor te harde muziek in de auto in Florida

Een boete voor te harde muziek in je auto? Dat kan nu ook

In Florida controleert de politie hierop

Reacties

 • Overbelasting heeft op 28 juli 2022 geschreven:

  Het is mij inderdaad opgevallen dat er steeds vaker auto’s rondrijden die behoorlijk veel geluid produceren. Maar dat is nog niets vergeleken met de herrie van motorfietsen. Het wordt tijd dat daar eens op gehandhaafd wordt.

  Reageer
 • John heeft op 25 juli 2022 geschreven:

  Ga je lekker op Scheveningen wonen kan je de hele dag genieten van de knallende acropovic uitkeken van zowel motoren als autos.

  Reageer
 • Julian heeft op 25 juli 2022 geschreven:

  Als ik daar zou wonen, zou ik de hele dag met m’n camera langs de weg staan🤤. Ik houd van autogeluiden, zelfs als ik er ‘s nachts wakker van word.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear