Als je de komende anderhalve maand per ongeluk een keer te hard rijdt, dan heb je minder kans op een boete. De politiebond ACP is ontevreden over de cao en roept agenten op geen bekeuringen meer uit te schrijven voor lichte overtredingen. Daar vallen ook snelheidsboetes onder. Of zaken als rotondes driften ook in aanmerking komen, durven we niet te zeggen. Probeer het maar niet uit.

‘Voor snelheidsovertredingen geldt dat agenten de drempelwaardes zodanig willen verhogen, dat alleen extreme hardrijders nog beboet worden’, zo meldt Nu.nl aan de hand van een aankondiging van politiebond ACP. Rij je maar een beetje te hard, dan laat de politie je dus wellicht gaan. Maak je het heel bont, dan word je gewoon nog bekeurd. Ook zullen vaste flitsers en trajectcontroles gewoon nog werken.

Een vrijbrief om je te misdragen?

Verwacht echter geen The Purge-praktijken waarbij je ongestraft met 100 door woonwijken kunt scheuren en in de voortuin van je buurman mag parkeren. ‘Mensen die de openbare orde ernstig verstoren en een gevaar voor de veiligheid vormen, kunnen nog op een boete rekenen’, zo meldt Nu.nl. Tot en met 28 maart 2022 wil de politiebond de boetestaking aanhouden. Tenzij ze er eerder met het kabinet uitkomen wat betreft de cao.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)