De meeste bestuurders hebben bij rijles geleerd om rustig hun gas los te laten als de maximumsnelheid verandert en niet onnodig op de rem te gaan staan. Ook in de wet is hier rekening mee gehouden. Dat is de reden dat tientallen bestuurders die in Groningen hun rijbewijs kwijtraakten, nu hun pasje terugkrijgen. De politie stond te dicht bij het bord dat de nieuwe snelheid aangaf – dat zegt in ieder geval de flitsdata.

De politie stond vaak op de A7 bij Hoogkerk te flitsen tussen oktober 2021 en februari dit jaar. Je mocht daar lange tijd maar 70 km/u rijden, omdat er wegwerkzaamheden waren. Als je daar met meer dan 120 km/u langsrijdt en geflitst wordt, mag je je rijbewijs inleveren. ‘Bij meer dan de helft van de bestuurders gebeurde dit onterecht en blijkt de politie zélf in de fout te zijn gegaan’, meldt RTV Noord.

Politie moet een deel van de ingevorderde rijbewijzen teruggeven

Dat de boetes onterecht zijn, dat is feit, maar de politie ontkent dat ze op de verkeerde plek stond. Volgens een woordvoerder is er sprake van een administratieve fout. ‘In de automatische politiesystemen zou een verkeerde GPS-locatie zijn gebruikt’, meldt RTV Noord. Er valt nu niet meer te achterhalen of de agenten wel of niet op de juiste plek stonden. En hoewel de invorderingen wellicht terecht waren, krijgt een aantal bestuurders het roze pasje terug.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie