De eerste zonneauto van het Nederlandse Lightyear is misschien te duur om te produceren, maar te goedkoop blijkt ook niet helemaal de oplossing te zijn. In Australië heeft de politie deze Holden in beslag genomen. De auto zit onder de zonnepanelen, waardoor het een soort AliExpress-versie van de Nederlandse Lightyear lijkt.

De Australische snelwegpolitie in de staat Victoria heeft niet echt een probleem met de flexibele zonnepanelen op de Holden, maar ze vinden er wel iets van dat de auto geen kentekenplaten draagt. De bestuurder wordt aan de kant gezet en blijkt meer op zijn kerfstok te hebben. De zonneauto wordt in beslag genomen en moet minimaal 30 dagen in bezit van de politie blijven.

De werking van de AliExpress-zonneauto is onbekend

De politie legt verder niet uit wat de exacte werking is van de zonneauto. Waarschijnlijk verzorgt een benzinemotor gewoon de aandrijving en liggen er batterijen in de laadbak die opgeladen worden door de zonnepanelen, maar dat is helemaal onze aanname.

Gezien de algehele staat van de auto en hoe de panelen zijn bevestigd, lijkt de kennis en de kunde te ontbreken om de volledige auto om te bouwen om op zonne-energie te lopen. We denken dat er voorin gewoon nog een benzinemotor ligt. We kunnen het mis hebben. Normaliter ligt er een V6 of V8 in deze UTE.

Reacties

  • Kees heeft op 22 februari 2023 geschreven:

    Lijkt op de nieuwe Nio.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear