Lightyear zit sinds afgelopen week in de hoek waar de klappen vallen. Atlas Technologies vroeg kortgeleden nog uitstel van betaling aan. Nu meldt Lightyear dat het dochterbedrijf officieel failliet verklaard is door de rechtbank van Oost-Brabant. Daardoor verliezen 600 medewerkers hun baan.

Voorlopig blijft het daarbij en blijven medewerkers van Lightyear zelf in Helmond gewoon werken voor het bedrijf. In een verklaring reageert Lightyear op het nieuws: ‘Lightyear betreurt het besluit voor alle medewerkers, klanten, investeerders en leveranciers. We zullen nauw samenwerken met de curator en alle betrokkenen.’

Gaat Lightyear zelf ook failliet?

Of er toekomst zit in Lightyear is nog niet bekend. ‘De komende periode gaat de curator zich richten op de positie van de medewerkers en crediteuren, naast het onderzoeken hoe het Lightyear-concept voorgezet kan worden’, staat er in de verklaring van het bedrijf. Eerder beloofde Lightyear nog dat ze alle pijlen hadden gericht op de Lightyear 2.

Het lot van Lightyear en haar zonneauto’s ligt nu dus in de handen van de curator. Als die beslist dat het project het niet gaat redden, zou dat het vroegtijdige einde kunnen betekenen. Mocht Lightyear door mogen, dan is het plan om de Lightyear 2 in 2025 op de markt te brengen voor een bedrag onder de 40.000 euro. Kortom, nog een heleboel onzekerheden.

Reacties

  • NALK heeft op 13 februari 2023 geschreven:

    Concept was aardig echter ontbrak het aan realiteitszin en daardoor nooit levensvatbaar geweest.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)