We weten zeker dat er ergens een nieuwsredacteur zich maar nauwelijks in kan houden om deze groep auto’s ‘peperdure sportwagens’ te noemen. Misschien zelfs in kapitalen. De groep supercars werd gisteren klemgereden door twee politiebusjes aan de Waalhavenweg in Rotterdam. Het gaat om een McLaren 570S Spyder, een Audi R8 V10 Plus, een Porsche 911 GT3, een Audi RS 4-R, een bekende Golf R (inmiddels met Audi-vijfcilinder), een blauwe Golf R en een Daewoo Kalos. Die laatste kan er ook toevallig bij hebben gestaan.

‘We hadden een kleine fotoshoot gedaan met een aantal auto’s bij Heijplaat’, zegt een van de bestuurders tegen TopGear. ‘Toen we klaar waren met de shoot, kwam er een politiebusje aan rijden en reden wij weg. Eenmaal onderweg werden we op deze locatie geblokt door de politie en werden onze rijbewijzen één voor één gecheckt. Ik neem aan dat het te maken had met een patsercontrole of zoiets.’

Bij het verlaten van het terrein waar ze de foto’s namen, stond de Transporter ze op te wachten. De Vito sloot aan toen de groep stilstond. ‘Dus klemrijden kun je het wel noemen’, vult de bestuurder aan. Volgens de fotograaf reden de auto’s sportief en maakten ze wat geluid. ‘Ze werden niet op een rustige plek aan de kant gezet, er stond uiteindelijk ook een file van ongeveer 30 auto’s achter’, vertelt hij ons. Uiteindelijk mochten alle auto’s hun weg vervolgen zonder boete.

Video van de groep

Foto’s: Rotterdam Carspots

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear