Niet schrikken, maar al twintig jaar geleden zagen we voor het eerst hoe de politie van Miami vanuit een helikopter een EMP-projectiel op de auto van Brian O’Conner schoot. Twintig! Dus laten we eerlijk zijn: deze uitvinding valt wat tegen. Na twee decennia komt de New York Police Department niet eens met een EMP-gun, maar wel iets dat er op lijkt.

Het nieuwste speeltje van de NYPD is de StarChase Guardian-HX. Dit is een geweer waar een GPS-tracker mee afgevuurd kan worden die net als de EMP uit 2F2F op de auto van een verdachte blijft plakken. We zijn niet op de hoogte van de inzet van een helikopter, helaas. Ook kan het afvuursysteem ingebouwd worden in de neus van een politieauto.

Geen achtervolgingen meer door New York

Het doel is om met de tracker op afstand een verdachte te kunnen volgen en een gevaarlijke achtervolging door het drukke New York te voorkomen. De GPS-tracker heeft een soort plakmiddel waardoor het aan de auto van de verdachte blijft kleven. Het projectiel heeft dus geen scherpe kant of een magneet.

Lees ook: Deze gadget moet achtervolgingen ook vroegtijdig stoppen

Als je rechtuit mikt, dan moet de GPS-tracker zo’n 10 meter komen. Schiet je met een boogje, dan kun je 18 meter ver schieten. Het projectiel komt er met een snelheid van zo’n 60 kilometer per uur uit, dus die wil je ook niet koppen. Via een scherm kan de agent zien waar de auto van de verdachte heenrijdt. Check hieronder hoe de tracker van StarChase werkt.

De tracker vanaf een auto

Het geweer dat een GPS-tracker afvuurt

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear