De politie in de VS waarschuwt voor een nieuwe manier die oplichters gebruiken bij onbemande tankstations. Vooralsnog zijn er geen berichten van de Nederlandse politie dat dit ook hier gebeurt, maar in theorie zou het hier ook mogelijk zijn. Het is wel zo’n opvallende manier van oplichten, dat we twijfelen of er echt mensen zullen intrappen, maar in Amerika blijkbaar wel.

De boeven bieden eerst heel vriendelijk aan om je te helpen met tanken. Laten we eerlijk zijn: wie doet dit nou? Bedank je hiervoor, dan zetten ze een dwingende of zelfs dreigende toon op. Een iets subtielere aanpak is dat ze aanbieden om de vulslang terug te hangen voor je als je klaar bent. Ze pakken het vulpistool van je over en wachten tot jij instapt en wegrijdt.

Op jouw rekening worden andere auto’s volgetankt

Je kunt wel een beetje invullen wat er daarna gebeurt. Omdat ze de slang nooit terughangen, is de tankbeurt nog niet beëindigd. De oplichter wacht tot de volgende auto komt tanken en biedt dan aan om voor een laag bedrag de auto vol te gooien. De oplichter krijgt wat contant geld en gooit op jouw rekening de auto van de volgende klanten vol.

De politie in het Lower Merion Township in de Amerikaanse staat Pennsylvania spreekt over een groeiende trend. We kunnen ons niet voorstellen dat er niemand is die deze situatie zou vertrouwen, maar we kunnen goed begrijpen dat mensen zich onder druk gezet voelen. Zeker als het in de avond gebeurt en je bent (samen met de oplichters) de enige bij het tankstation.

Lees ook: Kijk hoe een Nederlandse toerist slachtoffer wordt van de ‘Italiaanse oplichterstruc’

Goed, biedt iemand dus aan om voor je te tanken bij een onbemand tankstation, doe dat dus vooral niet. Laten ze je geen keuze, bel dan even de politie. Andersom: als iemand bij het tankstation staat die aanbiedt om voor wat contant geld jouw tank te vullen, doe dat dan vooral ook niet.

Reacties

  • Juliaan heeft op 23 september 2023 geschreven:

    Bij verschillende zelfbediening tankstation in België & Frankrijk staat er op het scherm dat je maar voor een bepaald bedrag brandstof krijgt,
    meestal 100/ 140 €, heb je meer nodig moet je opnieuw de cyclus doorlopen van de kaart en pin en pomp nr .

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear