Als het om flitsers gaat, zien mensen ze wel vaker vliegen. Vooral je tante die net iets te vaak op Facebook zit (te herkennen aan onnodig gebruik van willekeurige KAPITALEN op onnodige plaatsen) deelt graag berichten met waarschuwingen over nieuwe flitsmethodes, die negen van de tien keer hartstikke nep zijn. Maar deze gekke flitser in een Dixi-toilet lijkt zowaar echt.

De eerste berichten over de Dixi-flitser verschenen vorig jaar al. De politie bevestigde onder meer aan 1Almere dat de uitvinding een nare boodschap in een paarse envelop op de deurmat van hardrijders laat vallen. Overigens zit er niemand in de Dixi, het is een automatisch toilet.

Het blauwe toilet met een zwart vlak blijft op de aanhanger staan en het busje voor de flitser krijgt een sticker (of magneetplaat) met ‘werkverkeer’. Om het plaatje af te maken, dragen de dienders oranje veiligheidshesjes. Flitsers zijn tegenwoordig digitaal, dus de politie hoeft nooit het rolletje te vervangen. Vaak staat er een grijze Volkswagen Transporter of een zwarte Caddy in de buurt. En wellicht zie je remsporen op de weg van weggebruikers die op het laatste moment nog probeerden te vertragen. Maandag stond het flitsende toilet in Maarssen – Skoften kreeg er een foto van ingestuurd.

Reacties

  • De Vries heeft op 4 november 2020 geschreven:

    Er is genoeg jurisprudentie te vinden over deze vormen van misleiding door de flits brigade. Deze houden geen stand voor de rechtbank. Zelfde als pech veinzen en flitsen…

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)