Gemiste kans, want deze politieauto hadden ze best ‘BMW 8-Five-0’ kunnen noemen. De Polizei BMW 850i is de vrucht van de samenwerking tussen het Ministerie van Verkeer en Digitale Infrastructuur en het Duitse Verbond van Autotuners. AC Schnitzer is lid van dat laatste en sleutelde de politiebak in elkaar met hulp van wat partners. De Polizei BMW 850i kreeg motortuning, wat optische speeltjes en vanbinnen bediening voor de zwaailichten.

De 4,4-liter V8 schroefden ze op tot 620 pk en 840 Nm. Daarmee schiet de BMW-politieauto in 3,2 seconden naar de 100. De topsnelheid communiceren ze niet. Best logisch voor een partij die veiligheid promoot in een land waar je op bepaalde plekken zo hard mag rijden als je kunt. Deze BMW gaat dan ook geen boeven vangen, maar is een campagnevoertuig om veilige tuning te promoten. Tune veilig of tune niet, zeg maar.

Uiteraard bestickerden ze het geheel in Polizei-kleuren en voor de looks ging de auto vóór 25 millimeter en achter 30 millimeter omlaag. Een diffuser en een assortiment aan koolstofvezel delen moeten de BMW aerodynamischer maken, al verwachten we dat de luchtweerstand van de zwaailichten het harde werk weer ongedaan maakt. Verder ook niet heel belangrijk, want het voornaamste doel van deze BMW is om stil te staan en mooi te zijn op beurzen. Je bent voor nu nog even veilig.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)