‘Geloof je in liefde op het eerste gezicht, of zal ik nog een keertje langrijden?’ is wat een Porsche 911 tegen John Dixon had gezegd als auto’s konden praten. Het Elfje reed Dixon voorbij op de snelweg en was de vonk die zijn Porsche-liefde deed exploderen. In de jaren die volgden bouwde de fanaat een flinke collectie Porsches op met de naam Taj Ma Garaj.

John Dixon was niet gierig en hield de meer dan dertig Porsches niet voor zichzelf. Duizenden bezoekers per jaar waren welkom om zijn collectie in Ohio te bezichtigen. Helaas verloor de zestigjarige Dixon in 2013 de strijd tegen kanker. Een paar jaar later is het tijd voor de familie om afscheid te nemen van de collectie. RM Sotheby’s mag de verzameling veilen.

De collectie bestaat uit een hoop moois, waaronder een 924 Carrera GTS Clubsport, 911 Turbo Flachbau en een Carrera RS 2.7 – en dit absolute pronkstuk: een Porsche 356 Limousine. De Duitse carrosseriebouwer Reutter bouwde de rariteit op basis van een een 356 uit 1953. De teller laat een mijlenstand van 112 zien.

wat kost de Porsche 356 Limousine?

RM Sotheby’s verwacht dat de auto voor zo’n 300.000 dollar naar de volgende eigenaar gaat. Een koopje als je het vergelijkt met de Reutter 356 Speedster, die voor zo’n 3 miljoen dollar moet gaan. Alle auto’s gaan naar de hoogste bieder, ongeacht wat het bod is. Je bent met elke auto uit de collectie gegarandeerd van een unieke aankoop.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)