Als je de coolste Porsche 911 in tijden wilt kopen, doe het dan ook meteen goed met het juiste stickersetje. Bij het configureren van de offroad-Porsche kon je al de optie ‘Rallye Design Pakket’ aanvinken voor het ‘Roughroads’-jasje. Nu brengt Porsche drie extra stickeropties voor de Porsche 911 Dakar. Elke set plakkers verwijst naar een deelname aan de East African Safari Rally.

De eerste uitdossing is geïnspireerd door de Porsche 911 ST Rally die in vijfvoud meedeed in 1971. Het is de eerste offroad-911 die heeft meegedaan aan een rally. De ST Rally is een aangepaste 911 S uit 1970. Van de honderd deelnemers kwamen er maar 32 aan de finish waaronder de 911. De best presterende Porsche eindigde in de eerste rally als vijfde.

De prijs van de Porsche 911 Dakar stickeropties

In 1974 deed coureur Björn Waldegård mee met een omgebouwde Porsche 911 Carrera RS 2.7. De Zweedse coureur lag aan kop van de rally met een voorsprong van 36 minuten. Toch kon hij de overwinning niet naar Stuttgart brengen. Na een probleem met een draagarm moest hij genoegen nemen met de tweede plaats. Je herkent deze stickeroptie door de glooiende blauwe lijnen op zijkanten.

We hebben, wat ons betreft, het beste voor het laatst bewaard. In 1978 reden Vic Preston Junior en John Lyall in een speciaal gebouwde Porsche 911 SC Group 4. Hun auto kreeg Martini-bestickering met nummer 14. Samen kwamen ze als tweede aan de eindstreep. Als deze stickeropties voor de Porsche 911 Dakar net zo duur zijn als die van de ‘Roughroads’, dan kosten ze 26.000 euro.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)